אל תיתן לפחד להפחיד אותך
יעל רוזנברג| הזדמנות שנייה
כותרת מפחידה כשלעצמה. אנחנו נולדים עם פחד נולדים עם הצורך לפחד, מדוע? מהו פחד ומה הוא בא לשרת בחיים שלנו? האם פחד הוא גורם מניע או מקפיא? מדוע אנחנו פוחדים ממנו, מהפחד? איך ניתן להתמודד עם פחד? ומה עושים כשזה אכן מקפיא אותנו?
שאלות חשובות וננסה לגעת בהם ולראות איפה זה נוגע בנו.
מהו פחד ומה הוא בא לשרת בחיינו? פחד הוא רגש ,תחושה שקיימת בנו מהרגע שאנחנו נולדים. זהו למעשה מנגנון הגנה שבא להגן עלינו מפני הדברים שעלולים להיות מסוכנים הוא עוזר לנו להיזהר ולהישמר, לשמור על ההוויה שלנו. עם הזמן אנחנו לומדים להתנהג מולו ודרכו בדרכים שונות , דרכים שהסביבה שלנו לימדה אותנו, ממה עלינו לפחד וממה פחות, הרגלים ונורמות שאנחנו למדים מהסביבה שלנו. כשילד רואה את אביו שעומד מול כלב נובח ומחייך אליו עד שהכלב נרגע, לומד איך להתמודד עם כלב נובח. כאשר הילד רואה את אביו בורח או מתחבא מפני כלב נובח הוא לומד ועושה אותו הדבר. למידת ההתנהגות היא אותה למידה. עם הזמן הילד מחקה את שאר התגובות של האב ושאר האנשים בסביבתו. וכך הוא רוכש את התייחסותו לכלבים. ישנן אפשרויות נוספות "להדבק" בפחד, כמו טראומה שהילד חווה כתוצאה מפגישה עם כלב. סיפורים שהוא שמע וניזון מהם ,סרטים וכו.
בדרך כלל אנו רוכשים את הפחד בעודנו קטנים "וסוחבים" אותו איתנו אל תוך חיינו הבוגרים.
מה קורה לנו בזמן פחד. בזמן פחד אנחנו חווים תחושות פיזיות מאוד מוחשיות ולא תמיד אנחנו מייחסים אותם לפחד. מי לא מכיר את הפרפרים בבטן לפני פגישה חשובה. את ההזעה בידיים, דפיקות לב שלשולים ואפילו הקאות לפני מבחן. נשימה מואצת עד כדי קוצר נשימה. היום זה מוכר יותר כחרדת....... וכל אחד יכול להוסיף את החרדה שלו . החרדה מגיעה ממקור של פחד לאותו גורם.
מחקרים מראים שהפחד הגדול ביותר הוא דווקא "פחד קהל" ולא כפי שניתן היה לחשוב "פחד מוות" מוזר שאנשים פוחדים יותר ממה יחשבו עליהם מאשר מהמוות.
פחד יכול לגרום לנו לעצור או לרוץ מאוד מהר. לקפוא או לנוע. לברוח או להסתתר. אם תדמיינו לכם את עצמכם פוגשים אריה. התגובה הראשונה תהיה או לברוח או לקפוא על המקום עד שגורם הפחד- האריה יעלם. כמובן שכל התחושות הפיזיות שדברנו עליהם קודם יבואו לידי ביטוי.
אז הבנו מהו פחד ומה הוא גורם לנו, ומה אנחנו חשים בזמן פחד. אז מדוע אנחנו פוחדים ממנו. מהפחד.
האם אנחנו פוחדים לפחד. מסתבר שכן, קשה לנו להודות שאנחנו פוחדים. קשה לנו להגיד לא מתאים לי לעשות, כי אני פוחד. רוב האנשים לא מודים שהם פוחדים למרות כל הסימנים. זה מתקשר לילדותיות. זה שובר את כל המיתוס של "הגיבור " בעיקר לנו כישראלים שעברו את הצבא ששם המילה "פחד" היא לא מילה שמשתמשים בה באופן פתוח וגלוי.
· אז מה עושים כדי לא לתת לפחד להפחיד אותנו.
• · לדעת לזהות את הפחד שלנו בזמן שהוא קורה, מהם הסימנים
• · לדעת לזהות ממה אנחנו פוחדים
• · לחקור את הפחד ללמוד עליו מהסביבה
• · לחקור אותו על עצמינו- מה הביא אותו, מדוע אנחנו פוחדים, מהו גורם הפחד
• · להתגבר עליו ע"י התמודדות עם הגורם עצמו, באופן הדרגתי ולאט לאט נוכל להתיידד איתו ולגבור עליו.
• · ישנן טכניקות להרפיה והעלאת המודעות עליהן נוכל לדבר בפעם הבאה.
רובין שארמה אמר " מאחורי כל פחד, יש חופש."
לאחר שתתגברו על הפחד שלכם תרגיש וכאילו יצאתם לחופשי.
כי לכולנו יש פחדים
וההפך מפחד זה אומץ
ומי שאמיץ הוא זה שפוחד אך התגבר על הפחד שלו. ושלמרות הפחד הוא הביא את עצמו לנקודה אחרת בחייו, יותר גבוהה. כי נפתחו בפניו אופציות שעד עכשיו הפחד הסתיר. פתאום תהיה לכם הזדמנות שנייה לחוות חוויות באופן אחר.
רוצה לשמוע את תגובתכם, אז שתפו , מהו הפחד שלכם ואיך התגברתם על הפחד שלכם.
יעל רוזנברגהזדמנות שנייה- להצלחה בזכות עצמך!ליווי ותמיכה בחולים ואנשים בתהליכי שיקום054-4510869 לקבלת המדריך במתנה-"למד לנהל את מחלתך ב 16 צעד" www.yaelroz.machlimim.com www.hachlama.com